„OBISNUINTE” SI CONVINGERI

Se spune ca pentru a fi dresati elefantii sunt legati cu un lant de un picior, iar celalat capat al lantului este legat de trunchiul puternic al unui copac. Dupa un timp lantul este scurtat, astfel ca zona de deplasare a elefantului este redusa foarte mult. Dupa o perioada, lantul este inlocuit cu o sfoara mai groasa, apoi cu una mai subtire. Practic, la un moment dat, elefantul ar putea sa rupa legatura cu usurinta, dar nu mai incearca, pentru ca „stie” ca nu poate fiindca in trecut a incercat si a esuat.

Ceva asemanator se intampla si cu convingerile noastre. Ne-au fost „sadite” convingeri de genul „tu nu poti sa desenezi”, „tu nu poti sa canti”, „esti fraier”, „nu esti in stare de nimic”, „nu au reusit altii mai destepti decat tine, cum sa reusesti tu?!” Si usor, usor integram aceste vorbe, le transformam in convingeri, credinte negative, limite (dar nu limite reale, ci impuse). Nu mai este nevoie sa ne spuna nimeni din afara pentru ca „stim” deja ca „nu putem, nu meritam”.

Cauta, accepta situatii care te provoaca. Fa un pas dincolo de „limite” si vezi, poti sau nu? Te-ai poticnit putin? Mai incearca inca o data, cu mai multa incredere. Dar inainte de a doua incercare schimba ceva – schimba-ti discursul interior, felul in care vorbesti cu tine, investeste-te cu incredere si introdu in gand si vocabular notiunea de „merit, eu merit”. Schimba convingerile din „sunt nimeni” in „sunt cineva”, din „nu merit” in „merit”. Mergi inainte cu inima deschisa, vezi cum poti sa gandesti, sa simti si sa actionezi ALTFEL, fara sa e autosabotezi!

Cand sa incepi? Cand vrei sa iti transformi viata. Nu este usor, dar si de la conceptie pana la venirea pe lume ne pregatim 9 luni!

Te-ai hotarat sa incepi? Inseamna ca stii ca MERITI si POTI!

Ai nevoie de un ghid / insotitor / ajutor in transformarea ta? Poti face o programare chiar acum!

Ganduri de bine!

Iulia

Pentru informatii complete te invit aici