Introspectia – o inspectie interioara a gandurilor, emotiilor, psihosomaticului

 

Dezvoltarea personala, coachingul individual, psihoterapia includ introspectia (o autoinspectie la nivelul gandurilor, emotiilor, somaticului / psihosmaticului) …

Instrospectia este prima treapta in autocunoastere. De ce prima treapta? Pentru ca doar cunoscandu-ti si constientizandu-ti schemele de gandire, reactiile emotionale, reflectarea inconfortului psihic in plan somatic, comportamentul generat de diferite situatii poti sa reglezi aspectele vulnerabile ale personalitatii tale, sa vezi evolutia si rezultatele procesului de transformare.

 Dezvoltarea personala, coachingul individual, psihoterapia sunt demersuri active in care clientul este ghidat (ajutat in anumite situatii) sa gaseasca cheia catre echilibru, stare de bine, santate psihica si psihosomatica.

Plecand de la fundatie – autocunoastere, ce se afla “cladit” la baza personalitatii noastre (scheme cognitive, experiente de viata, reactii comportamentale, tip de relationare) – putem “repara” reconstrui paliere ale personalitatii noastre – intelegerea fricilor irationale si depasirea lor, intelegerea tiparului de comportament si “recroirea” lui.

Ganduri de bine!

Iulia Pasarin, psiholog clinician si psihoterapeut integrativ

0728.967.011

Servicii    Abonamente servicii – Oferte