„LENTILELE” PRIN CARE VEDEM LUMEA

Un cuplu tânăr s-a mutat într-o noua locuinta. În dimineaţa următoare, în timp ce ei serveau micul dejun, femeia privea pe fereastră la vecina lor care a ieţit afară pentru a intinde rufele.

„Rufele ei nu sunt foarte curate”, spuse tanara. „Ea nu ştie să le spele corect. Probabil are nevoie de un detergent mai bun.”

Soţul ei s-a uitat să vadă şi el, dar nu a spus nimic. De fiecare dată când vecina lor ieşea afară să indinda rufele, tanara femeia avea aceleaşi comentarii. O lună mai târziu, femeia a fost surprinsă ca privind pe fereastră să vadă cât de curate erau rufele vecinei. Atunci, i-a spus soţului ei:”Priveşte, vecina a învăţat cum să spele corect rufele! Mă intreb cine a învăţat-o asta!”

Soţul ei a privit-o şi i-a răspuns:”M-am trezit mai devreme dimineaţă şi am spălat geamurile noastre.”

Se intampla ca si in viata noastra „geamurile” sau „lentilele” prin care privim lumea sa nu fie prea curate. Tocmai de aceea identificarea si rezolvarea problemelor personale reprezinta o prioritate, altfel, riscam sa ii vedem pe ceilalti „patati” de propriile probleme. Astfel, riscam sa ii tratam incorect pe cei din jur si sa ne vitregim pe noi de o cunoastere de sine corecta, de autetnicitate si de o vindecare emotionala si spirituala.

Cu drag,

Iulia Pasarin – psiholog clinician, psihoterapeut integrativ

Programari: 0728.967.011

Resurse: http://www.turnbacktogod.com/category/stories/