RANA EMOTIONALA – TULBURAREA SUFLETULUI

“Neglijeaza-ti suferintele mintii si ale sufletului si ele vor rasari in corpul tau in cele mai nedorite si inspaimantatoare moduri. Cand tu acoperi, corpul spune lumii ca ai nevoie de ajutor.”

Rana emotionala nu se vede, ea nu este ca o zgarietura pe care o facem la suprafata pielii si pe care o ingrijim inca de la inceput. Ea sapa adanc si mut in interiorul corpului si, nefiind vizibila, nu este ingrijita, nu primeste atentie, nici din interior, nici din exterior. Ea sapa pe dinauntru gasind organul cel mai vulnerabil si „devorandu-l”.

Rana emotionala este ca un tatuaj facut in interiorul omului, care, la un momnt dat iese la suprafata sub diferite forme – afectiuni ale pielii, afectiuni psihice, afectiuni cardiovasculare, hipertensiune arteriala, afectiuni ale rinichilor, ficatului si lista ramane deschisa.

Afectiunile psihice sunt doar o latura a formelor de manifestare a suferintei emotionale. Depresia, anxietatea, tulburarea obsesiv-compulsiva, tulburarile de comportament, tulburarile personalitate nu apar din nimic si nici brusc, ci ca o consecinta a acestei suferinte tacute careia nu i s-a acordat atentie, ingrijire, alinare. Afectiunile psihosomatice se numesc astfel pentru ca strigatul de suferinta al sufletului (pshyche = suflet) ajunge pana la corpul fizic (soma = corp) si „se cuibareste” intr-unul dintre organele vulnerabile.

Cand sufletul este tulburat de durere acesta trece de bariera materiala si isi striga suferinta in corpul fizic afectand organe, dar si comportamente, relatii.

Este important sa invatam sa ne eliberam de trecut, nu ignorandu-l, nu cu ura, ci cu iubire si ingaduinta fata de noi, fata de tine, cel de atunci si cel de acum.

In psihoterapie nu ne propunem niciodata sa uitam, sa ingropam trecutul. Pentru ca ar exista  reversul medaliei cand acesta va riposta, va raspunde la rezistenta de al accepta. Acceptarea experientei, trairea si procesarea emotiilor, respectul cicatricilor care ne amintesc ca suntem supravietuitori, aceasta este pentru mine calea.

Sunt Iulia Pasarin, psihoterapeut integrativ si cand consideri ca a venit timpul sa lucram impreuna, sa formam o echipa de prim ajutor pentru sufletul tau, sa ne aplecam asupra experientelor si trairilor si sa ne ridicam impreuna, umar langa umar, te invit sa ridici receptorul si sa faci o programare la numarul de telefon 0728.967.011 sau utilizand adresa de email iulia.elena.pasarin@gmail.com

Ganduri senine!

Iulia

Psihoterapeut integrativ specialist

Practicant autorizat tehnici de eliberare emotionala

Te invit sa vizitezi si pagina Psihoterapie si PsihoterapieOnline

Daca iti plac articolele publicate pe acest site si vrei sa le preiei sau distribui, te rog sa mentionezi si sursa http://iuliapasarin.ro