Bucuresti, Romania
0728.967.011
iulia.elena.pasarin@gmail.com

RANA EMOTIONALA – UN TATUAJ FACUT IN SUFLETUL OMULUI

Psihoterapie si EFT (tehnici eliberare emotionala)

Rana emotionala nu se vede, ea nu este ca o zgarietura pe care o facem la suprafata pielii si pe care o ingrijim inca de la inceput. Ea sapa adanc si mut in interiorul corpului si, nefiind vizibila, nu este ingrijita, nu primeste atentie, nici din interior, nici din exterior. Ea sapa pe dinauntru gasind organul cel mai vulnerabil si „devorandu-l”.

Rana emotionala este ca un tatuaj facut in sufletul omului, care, la un momnt dat iese la suprafata sub diferite forme – afectiuni ale pielii, afectiuni psihice, afectiuni cardiovasculare, hipertensiune arteriala, afectiuni ale rinichilor, ficatului si lista ramane deschisa.

Afectiunile psihice sunt doar o latura a formelor de manifestare a suferintei emotionale. Depresia, anxietatea, tulburarea obsesiv-compulsiva, tulburarile de comportament, tulburarile personalitate nu apar din nimic si nici brusc, ci ca o consecinta a acestei suferinte tacute careia nu i s-a acordat atentie, ingrijire, alinare. Somatizarile sunt strigatul de suferinta ale sufletului, nu doar dureri, boli.

Cand sufletul este coplesit de durere acesta trece de bariera materiala si isi striga durerea in corpul fizic afectand organe, dar si comportamente, deformand sau chiar distrugand vieti si destine.

Este important sa invatam sa ne eliberam de trecut, nu ignorandu-l, nu cu ura, ci cu iubire si inganduinta fata de noi, fata de tine, cel de atunci si cel de acum. Acceptarea trecutului si impacarea cu ce a fost, imbratisarea propriei fiinte cu toate aspectele ei, poate fi calea de vindecare.

Ganduri senine!

Iulia

Psihoterapeut integrativ

Practicant autorizat tehnici de eliberare emotionala