CO-CREAREA, un demers minunat in care suntem implicati cu toti

„Lasa mintea creativa sa te conduca. Aceasta este co-crearea”

„Privind prin ochii co-crearii – vazand ca suntem co-creatori in acest univers, co-creatori ai propriilor relatii si co-creatori ai propriilor experiente – putem gasi tipare nevazute care exista in interiorul nostru. Si cu aceasta intelepciune a claritatii vederii si intelepciunii, sutnem capabili sa trecem linia, sa aruncam ancora si sa ne eliberam” Debbie Ford

Co-crearea, un proces in care suntem implicati cu toti in toate aspectele vietii – in relatia cu natura (pentru ca ne influentam reciproc – omul are o infuenta in modul in care relationeaza cu tot ce este in jur, asa cum si natura il influeneaza pe om), in relatiile cu semenii nostri – in cuplu, in relatiile cotidiene, la serviciu. In orice interactiune intalnim actul de co-creare, deci si in psihoterapie (Ken Eavens si Maria Gilbert vorbesc despre co-creare in psihoterapia integrativa).

Interactiunea psihoterapeut – client este foarte importanta pentru ca ambii contribuie la demersul psihoterapeutic si se influenteaza recipoc, co-creand in creionarea unei noi perceptii a realitatii. Da, se influeneaza reciproc pentru ca atata timp cat doua entitati intra in contact, fiecare va avea un impact in dezvoltarea celeilalte.

De fapt, actul de co-creare este universal. Cumva, intalnim actul de co-creare in toate aspectele existentei, deci si sub aspect spiritual pentru ca Divinitatea ne-a lasat aici pentru a experimenta viata de fiinte spirituale in haina umana, ne-a inzestrat cu niste abilitati, poate ne-a creionat niste trasee, dar ne-a dat si liber arbitru. Asadar, inclusiv sub acest aspect suntem intr-un proces de co-creare.

In actul de co-creare integram atat noi, cat si cel din fata noastra informatii noi. Ne influentam reciproc felul in care percepem viata. Contribuim fiecare dintre noi la co-crearea propriei vieti, dar si acelor cu care interactionam. Sa luam exempul relatia de cuplu in care ambii parteneri interactioneaza si co-creaza o viata armonioasa si linistita sau, din contra, plina de conflicte, iar exemplele pot continua cu orice aspecte ale vietii.

Asadar, fiecare dintre noi este un mic creator! Gandeste-te! Este minunat sa ai aceasta informatie si sa ai sansa sa privesti altfel viata si felul in care interactionezi cu ceilalti, mici creatori si ei 🙂

Aminteste-ti ca in actul de co-creare toti suntem egali si ne influentam reciproc. Si da, inca de cand cand venim pe lume co-cream impreuna cu parintii si cu cei apropiati felul in care vom percepe viata!

 Ganduri senine!

Cu drag,

Iulia – fiinta spirituala in haina umana, ca si tine

Aici si acum, psihoterapeut integrativ si practician acreditat EFT

0728.967.011

Mentiune: in preluarea articolelor / materialelor publicate pe site sau facebook va rog sa mentionati sursa. Multumesc!