Pietricica din pantof

Undeiti este atentia, acolo iti va fi actiunea

Pietricica din pantof

Multi dintre noi avem un melanj de stari mai putin confortabile care ne strica starea de bine si ne impiedica sa fim in armonie si liniste cu noi si cu ceilalti. Aceste manfestari se pot traduce in temeri, nesiguranta, tensiune, migrene de natura psihogena, dificultatea de a te relaxa, insotite de manifestari la nivel fiziologic – discomfort la nivelul sistemului digestiv, hiperaciditate, palpitatii, disconfort cardiorespirator, transpiratii, senzatia de ameteala.

Majoritatea dintre noi gandim ca “pot sa traiesc cu asta”.  Si sigur ca poti! Poti sa iti traiesti viata sangerand si suferind pe parcursul unei bucati semnificative de drumul tau pentru ca acestea, mititele, asa cum sunt, pot fi asemuite cu pietricelele din pantof – pot merge, dar incet, cu durere si nu pot alerga, nu ma pot bucura, iar atentia este pe suferinta. Trebuie sa ma opresc din loc in loc, dar nu am timp sa ma descalt si  a scot pietricica pentru ca pierd timp. Oare  daca te-ai opri cateva momente sa descalti pantoful si sa scoti pietricica, nu ai recupera ulterior “timpul pierdut” mergand mai repede fara dureri? Cu cat merg mai mult cu “pietricica” in pantof, cu atat rana devine mai adanca. Asa si cu tenisunile stocate in corp, la inceput “nu sunt cine stie ce”, dar in timp pot aparea somatizarile.

Cam asa se intampla si in viata noastra. Nu sunt probleme mari pentru a considera ca am nevoie de ajutor, “ma descurc”, “sunt puternic”, “viata m-a tabacit”. Da, nici pielea de pe talpa nu este cea mai fina si totusi sufera, este ranita. Poate asociezi psihologul cu slabiciune, vulnerabilitate, boala, dar vreau sa iti spun ca maxim 30% dintre oamenii care vin in cabinet au aspecte psihopatologice. Exact, maxim 30%. Toti ceilalti sunt oameni perfect sanatosi, normali, functionali, care nu vor sa mai traiasca cu “pietricele in pantof”. Autoanaliza si dezvotarea personala, transformationala este ceea ce li se potriveste lor si lucram cu abordari si tehnici diferite, adaptate omului si situatiei, avand in vedere toate aspectele fiintei umane – spiritualitate, convingeri, valori, tipare, programe, ganduri, toate acetea reflectate in comportamentele noastre.

Este alegerea ta daca  te opresti si “scuturi pietricelele” sau ramai cu durerea si ranile facute, schipoatand tot restul drumului.

Sunt Iulia Pasarin psihoterapeut integrativ, trainer acreditat EFT, consilier pentru dezvoltare personala si te invit sa reinveti sa inaintezi in viata cu atenita la drum si cu bucurie in suflet, sa te bucuri de calatorie.

Contact 0728.967.011, iulliapasarin@gmail.com