CU CE MERITI SA ITI REPARI RANILE?

Mi-as fi dorit ca  vindecarea să nu lase urme în mintea şi corpul meu. Poate şi tu ţi-ai dorit asta. Şi totuşi, vindecarea lasă cicatrici.

Asemeni artei japoneze Kintsugi unde un obiect din porţelan care s-a spart este lipit cu un amestec special în care sunt introduse fire de aur, argint sau platină şi se doreşte punerea în valoare a acelei lipituri, tot astfel ranile din sufletul, mintea şi corpul tău trebuiesc onorate pentru că îţi amintesc istoria personală, răzoaiele din care ai ieşit învingător sau din care ai învăţat.

Sigur că ne dorim să trăim în prezent şi este bine să o facem fără să uităm că suntem astăzi ceea ce suntem pentru ca avem un trecut la nivel de suflet, la nivel de materie prin experienţele noastre şi ale străbunilor noştri care şi-au asumat să ne înţelepţească prin istoria lor de viaţă, in informaţiile transmise la nivel subtil peste ani. Dacă am onora rănile şi le-am vedea ca pe daruri făcute de viaţă, uneori poate prea dureroase, dar şi ca pe porţi către comorile interioare ne-am da seama ce frumos împletim sensibilitatea cu puterea. Şi cum pentru ajunge  la comori este nevoie să forăm, să extragem cu efort şi uneori, cu durere petrolul, aurul, carbunele din mine, tot astfel, uneori, „forăm” în interiorul nostru după comorile personale, iar rănile, vom putea alege dacă să le ascundem sau să le „coasem” cu acest amestec special de aur, argint şi platina, onorându-ne.

Poate vă gândiţi, aşa cum am făcut şi eu iniţial, că rănile expuse pot fi considerate vulnerabilităţi. Se poate. Dar, se poate să fie văzută prin ele şi puterea interioară dobândită asemeni războinicilor al căror trup însemnat de cicatrici avertizau rivalul că este puternic, că a mai trecut prin astfel de experienţe.

Urmele trecutului nu trebuie şi nu pot fi ascunse, ci purtate cu cinste pentru că atunci când uităm, riscăm să repetăm experienţele. Dar nici nu vom rămâne în trecut, pentru că pe acolo am fost, ci vom trăi un prezent în care să ne creăm viiorul cu toate resursele dobândite în trecut.

Regăseşti părţi din povesea ta în aceste rânduri – exprienţe traumatice, tipare de gândire şi comportment care te ţin prizonier al mentalităţii de victimş, de neajutorat –  şi doreşti să avem o întâlnire de cunoaştere pentru a te hotarâ dacă este potrivit pentru tine să începi un demers psihoterapeutic în care să te însoţesc pentru a-ţi facilita conexunea cu tine şi clarificarea gândurilor, emoţiilor, alegerilor şi pentru a te ghida în schimbarea programelor limitative? Iti fac urmåtoarea propunere.

Programează acum o întâlnire de cunoaştere de 20 de minute care se va desfăşura online pe platforma zoom trimiţând un email la adresa iulliapasarin@gmail.com sau mesaj pe whatsapp la numarul 0728.967.011 si am sa iti raspund in cel mai scurt timp cu o propunere pentru programarea acestei prime intalniri. Intalnirea este gratuita si are scopul de a facilita cunoasterea reciproca pentru că este important să lucrăm cu oameni compatibili cu noi.

Sunt Iulia Pasarin, psihoterapeut integrativ cu o experienta practica, in cabinet, de 11 ani si jumatate şi sunt aici pentru tine

Ganduri senine!

PSIHOTERAPIE ONLINE CONTACT

Daca preiei articolul, te rog sa mentionezi sursa. Multumesc.

S-ar putea să-ți placă și...

Articole populare