PSIHOTERAPIA, VINDECAREA SUFLETULUI PRIN CUVINTE

Psihoterapia este despre vindecarea sufletului omului aflat in suferinţă. Vindecând sufeltul şi (re)învăţând să ai griă de tine, se va vindeca şi trupul.

Nu sunt un psihoterapeut specializat în psihoterapia depresiei, anxietăţii, stresului posttraumatic pentru că eu mă adresez omului care are o suferinţa, nu unei afecţiuni. Sunt un un terapeut, un îndrumător pentru sufletul omului, un om care are informaţiile şi instrumentele necesare şi care te însoţeşte în propriul tău proces de vindecare.

Clientul meu este omul, nu suferinţa. Eu lucrez cu omul din faţa mea. Omul este cel care trăieşte dispoziţii (o stare de fond a afectivităţii la un moment dat),  emoţii (denivelări bruşte sau de scurtă durată şi intense ale dispoziţiei), sentimente (sunt investiţii afeciv-cognitive durabile,  sunt  în strânsă legătură cu valorile noastre de viaţă şi sunt trăite intens). Trăim uneori  tristeţea, alteori durerea, alteori frici neprocesate ale unor experienţe de viaţă . Fiecare dintre noi trăieşte experienţele de viaţă în mod subiectiv, unic chiar dacă există asemănări sau criterii comune cu felul în care alţi oameni trăiesc anumite experienţe similare.

Rolul meu este să fac echipă cu omul care trăieşte în mod unic, subiectiv, personal, o experienţă de viaţă care îi (re)activează poate frica de singurătate sau de sărăcie, de insuficienţă sau de eşec, poate tristeţe, poate dezamăgire, poate îi reactivează o rană de abandon sau de respingere sau umilire. Rolul meu este de a fi alături de tine, omul din faţa mea în identificarea conflictelor, blocajelor emoţionale şi a circumstanţelor în care au apărut pentru ca înţelegând, acceptând ceea ce nu putem schimba, procesând emoţiile  să permitem auto-vindecarea. Vindecarea nu înseamnă uitare, nu înseamnă să “treci peste” ascunzâd sub preş gunoiul emoţional, ci să îţi aminteşti fără suferinţă, fără să te mai laşi îmbrăţişat de fantomele durerilor trecute, sa traieşti prezentul creând viitorul.

Omul, eu , tu, noi suntem creaţii complexe. Suntem creaţi din materie şi energie, din concret şi abstract, din gând şi emoţie, din intuiţie şi învăţare. Psihoterapia în care îţi sunt însoţitor o bucată din drumul tău înseamnă o abordare adaptată ţie, potrivită omului care eşti – gând şi emoţie, materie şi energie, trecut, prezent şi viitor, copil şi adult.

Sunt Iulia Păsărin, însoţitorul tău de bord, cu voia ta, în călătoria pe care urmează să o începi dacă ai hotărât să găseşti nu probleme pentru fiecare soluţie, ci soluţii pentru probleme.

Te-ai hotărât să lucrăm împreună, să facem o echipă? Contactează-mă prin email iuliapasarin.psi@gmail.com   pentru a programa întâlnirea gratuită de cunoaştere de 20 de minute pe platforma zoom.

Gânduri senine!

Iulia

#psihoterapie #psihoterapieonline

S-ar putea să-ți placă și...

Articole populare