„AM SCĂPAT DE LA SERVICIU!”

Şi tu şi eu (când eram în rolul de angajată) am avut poate momente când ne-am exprimat aşa . Pare o expresie comună, dar care poate să ascundă presiunea pe care o resimţim la locul de muncă, fie din cauza mediului de lucru (şi acesta poate include aspecte precum luminozitatea spaţiului de lucru, culori, aerisire până la tensiune, atât în relaţiile pe plan vertical, cât şi în plan orizontal sau că simţim că stagnăm pe aceeaşi poziţie de mai mult timp şi nu ne simţim apreciaţi, văzuţi), fie din cauză că nu ne regăsim în ceea ce facem, că nu ne place activitatea pe care o desfăşurăm.

De cele mai multe ori nici nu facem diferenţa între mediul de lucru – colegi care povestesc continuu despre problemele personale şi te împovărează cu neputinţele lor, presiune din partea managementului, un stil de conducere autoritar sau chiar dictatorial ori deorganizat, lucru „în salturi”, mediu de lucru conflictual – şi activitatea pe care o desfăşurăm, dacă ne place sau nu.

Te-ai gândit la aceste lucruri? Faci diferenţa dintre ele? Te-ai gândit câte se pot ascunde sub această expresie?

Revenind la expresia „a scăpa de la serviciu” ea poate ascunde în spate şi un sentiment de eliberare de presiune şi stres pentru o perioadă de timp atunci când plecăm de la locul de muncă. Expresia poate ascunde sentimentul de uşurare că ai reuşit să scapi pentru o perioadă de timp de factorii stresanţi (impactul subiectiv pe care îl percepi despre atmosfera de la locul de muncă precum solicitare intensă pentru tine, dar normală pentru alţii, felul în care tu te raportezi la locul de muncă şi la mediul de lucru) şi factorii stresori (aceştia surprind latura obiectivă a stimulilor care îţi provoacă stres).

Această expresie poate să ascundă şi nevoia de echilibru între viaţa personală şi cea profesională. Uneori, ajungem să ne identificăm cu viaţa profesională şi nu punem limite între cele două aspecte ale vieţii nostre, personal şi profesional, iar acest lucru poate duce şi la tulburarea imaginii de identitate personală şi la apariţia unei întrebări de tipul „Cine sunt eu în afara rolului profesional?”sau „De ce sau de cine fug? De mine? De familie? De intimitatea spaţiului personal?”

Opreşte-te din identificarea cu ceea ce faci şi (re)descoperă cine eşti!

Fă-ţi puţin tip pentru tine şi gândeşte-te. Te regăseşti în situaţia descrisă mai sus? Ce ai făcut pentru a ieşi din acest cerc?

Ai nevoie de ghidare în a te (re)găsi şi a pune limite sănătoase între personal şi profesional?

Te-ai săturat să găseşti scuze şi probleme pentru fiecare soluţie şi consideri că a sosit timpul să găseşti soluţii pentru probleme?

Inseamnă că a venit timpul să ne cunoaştem!

Pe site-ul meu găseşti informaţii despre mine, dar cel mai util este să ne cunoaştem în cadrul unei întâlniri de 30 de minute pe platforma zoom.us. Întâlnirea este cadoul meu pentru tine şi pentru mine pentru că este important să verificăm compatibilitatea pentru a lucra împreună şi corect este să văd produsul sau serviciul înainte să îl cumpăr 🙂

Programează acum întâlnirea de cunoaştere trimiţând un mesaj la adresa de email iuliapasarin.psi@gmail.com sau sunând la numărul 0728.967.011 (sau trimite un mesaj pe whatsapp mentionându-ţi numele).

O zi cu inspiraţie şi o viaţă cu sens!

Iulia Păsărin,

psihoterapeut integrativ principal, practician autorizat Tehnici de Eliberare Emoţională

S-ar putea să-ți placă și...

Articole populare