“Psihoterapia – ingrijirea sufletului prin cuvinte”

 

Cuvintele ranesc din “greseala” sau atunci cand vrem sa ranim.

Gesturile si comportamentele aduc suferinta atunci cand sunt nepotrivite, ostile sau interpretate negativ.

Asa cum prin cuvinte, gesturi si comportamente putem aduce suferinta, tot cu ajutorul lor putem alina suferinta, schimba convingeri si comportamente, incuraja.

Uneltele principale ale psihoterapiei sunt cuvintele, modul in care sunt utilizate, tehnicile in care sunt folosite pentru a schimba moduri de gandire dezadaptativa, negativa si scheme disfunctionale de gandire in ganduri pozitive, potentatoare.

Desenul – ca tehnica terapeutica este simbolul a ceea ce inconstientul transmite dincolo de cuvinte. El stie rareori sa “minta” si adeseori ne descopera, ne alina, ne invata despre noi.

Psihoterapia este ingrijirea sufletului prin cuvinte. Puterea cuvintelor este cea care ne face sufletul si mintea sa se deschida, sa infloreasca sau ne taie aripile si sa ne taram cu genunchii de pamant.

Psihoterapia si dezvoltarea personala te invata sa iti vindeci sufletul, sa iti exprimi emotiile in mod adecvat, sa iti controlezi si inlocuiesti gandurile negative, sa iti consturiesti o imagine de sine pozitiva si autentica, sa ai incredere in tine in alegerile pe care le faci.

Invata sa apreciezi si sa utilizezi sensul si puterea cuvintelor, gandurilor, gesturilor, emotiilor in optimizarea personala, in extinderea zonei de confort, in autocunoastre si cresterea emotionala, invata sa iti intelegi, depasesti si controlezi temerile, sa te relaxezi, sa te automotivezi.

Cu drag,

Iulia Păsărin – psiholog clinician si psihoterapeut integrativ

Viziteaza si pagina SERVICII

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Articole populare