Psihoterapia si integrarea tehnicilor de eliberare emotionala – pentru ca ajutam la procesarea emotiilor si nu la reprimarea lor

Aplicarea tehnicilor de eliberate emotionala (EFT) in cadrul sedintelor de psihoterapie ne insotesc in demersul de procesare a emotiilor, de eliberare a traumelor, fricilor, durerilor stocate la nivelul corpului fizic (biologul Bruce Lipton ne vorbeste despre memoria celulara si nu numai). Pentru ca avem nevoie sa eliberam emotiile blocate la nivelul corpului fizic (somatizarile) pentru ca apoi sa aducem in corp iertare, iubire, sa incepem procesul de vindecare.

De ce sa eliberam? Pai…. dam cu deodorant inaine sa ne spalam? Cam asa si aici. Nu putem amesteca durerea cu bucuria, dar, mai ales, nu putem nega ceea ce corpul simte. Abordarea psihoterapeutica integrativa estte una prietenoasa, iar tehnicle de eliberare emotionala integrate in demersul psihoterapeutic au ca scop facilitarea procesarii emotiilor si a integrarii informatiilor care usureaza procesul de vindecare atat la nivelul corpului emotional si mintal, urmat, in mod natural, de alinarea durerilor corpului fizic.

Daca nu ai ca scop sa „scapi de emotii” (recomand articolul „Sa ‚trecem peste’ sau sa procesam emotiile?”) , ci sa le procesezi, accepti, sa lucrezi pe iertare, acceptare, iubire, sa lucrezi cu adevarat cu tine si nu sa cosmetizezi si reprimi emotiile, te invit sa experimentezi o sedinta de psihoterapie cu integrarea tehnicilor de eliberare emotionala.

Ganduri senine!

Iulia Pasarin

Psihoterapeut integrativ

Practician acreditat EFT

Contact: 0728.967.011; iulliapasarin@gmail.com

 

Daca apreciati articolele si doriti sa le impartasiti pe blogul personal, paginile sau grupurile sociale sau pe alte cai, integral sau partial, va rog sa mentionati si sursa. Multumesc!

S-ar putea să-ți placă și...

Articole populare