Pietricica din pantof

Se intampla uneori sa avem stari de disconfot emotional, fiziologic care ne strica starea de bine si ne impiedica sa fim in armonie si liniste cu noi si cu ceilalti. Aceste manfestari se pot traduce in temeri, nesiguranta, tensiune musculara sau interioara, migrene de natura psihogena, dificultatea de a te relaxa, discomfort la nivelul sistemului digestiv – hiperaciditate, durei de stomac – , palpitatii, disconfort cardiorespirator, transpiratii, senzatia de ameteala, senzatia de “zapaceala”, de disociere. O pastiluta rezolva situatia de moment, trateaza simptomul, dar cauza ramane si “sapa in interior.

O parte dintre noi gandim ca “pot sa traiesc cu asta”. Si sigur ca poti! Poti sa iti traiesti viata in tensiune si “cu inima stransa” avand cu tine aceste stari care nici nu sunt fatale, dar nici nu te lasa sa te bucuri de viata. Putem asemui acest disconfort cu pietricelele din pantof – pot merge, dar incet, uneori cu durere si nu pot alerga, nu ma pot bucura, iar atentia este pe suferinta, desi uneori zambesc in fata celorlalti si nimeni poate sa ghiceasca ce ese in spaele zambetului. Trebuie sa ma opresc din loc in loc, dar nu ma “descalt” sa scot pietricica pentru ca pierd timp. Oare daca te-ai opri cateva momente sa descalti pantoful si sa scoti pietricica, nu ai recupera ulterior “timpul pierdut” mergand mai repede si fara dureri? Cu cat merg mai mult cu “pietricica” in pantof, cu atat rana devine mai adanca. Asa si cu tenisunile stocate in corp, la inceput “nu sunt cine stie ce”, dar in timp pot aparea somatizarile – de la hipertensiune arteriala pana la diabet, ulcer, afectiuni oncologice.

Cam asa se intampla si in viata noastra. Nu sunt probleme mari pentru a considera ca am nevoie de ajutor, “ma descurc”, “sunt puternic”, “viata m-a tabacit”. Dar nici pielea de pe talpa nu este cea mai fina si totusi sufera, este ranita. Poate asociezi psihologul cu slabiciune, vulnerabilitate, boala, dar vreau sa iti spun ca maxim 30% dintre oamenii care vin in cabinet au aspecte psihopatologice. Exact, maxim 30%. Toti ceilalti sunt oameni perfect sanatosi, normali, functionali, care nu vor sa mai traiasca cu “pietricele in pantof”. Autoanaliza si dezvotarea personala, transformationala, terapia prin cuvant si emotie este ceea ce li se potriveste lor si lucram cu abordari si tehnici diferite, adaptate omului si situatiei, avand in vedere toate aspectele fiintei umane – spiritualitate, convingeri, valori, tipare, programe / mindest-uri, ganduri, comportamente.

Este alegerea ta daca te opresti si “scuturi pietricelele” sau ramai cu durerea si ranile facute, “schipoatand” tot restul drumului si transmitand mai depare prin ranile transgenerationale (trauma = rana) aceste suferine si tipare de gandire “taci si suporta” si copiilor tai.

Sunt Iulia Pasarin psihoterapeut integrativ, practician acreditat EFT, practician acreditat tehnici creative Points Of cu experienta de 11 ani in ativitatea de cabinet si te invit sa reinveti sa inaintezi in viata cu atenita la drum si cu liniste in suflet, sa te bucuri de calatorie.

Daca te-ai hotarat sa gasesti solutii pentru probleme si nu probleme penru fiecare solutite poti sa ma contactezi si sa faci programare pentru o sedinta gratuita, dar nu degeaba, de 20 de minute in cadrul careaia sa ne cunoastem si sa iei decizia cea mai portivita tie. Sedinta are loc pe platforma zoom.us.

Contact: 0728.967.011, iulliapasarin@gmail.com

Ganduri senine si ai grija de tine!

 

S-ar putea să-ți placă și...

Articole populare