INTRE EXPERIENTELE DIN TRECUT SI TRAIREA IN PREZENT

Experientele trecute, tiparele de gandire si comportament vazute,traite, imprimate definesc persoana care am devenit. Totusi, acest lucru nu inseamna ca suntem condamnati sa ramanem prizonierii formelor modelate de ceilalti, ci sa ne transformam in  persoana care ne dorim sa fim.

Putem alege intre a ne autovictimiza si a lasa trecutul sa ne traiasca, sa continuam sa ii invinovatim pe ceilalti sau putem alege sa ivatam sa facem pace cu ecoruile trecutului, sa ne dam voie vedem care este invatatura pe care o luam si cum ne folosim resursele pentru a ne transforma in omul care dorim, care traieste in prezent si care contribuie la crearea viitorului.

Un trecut ascuns sub” pres” peste care treci intorcand capul in alta parte, se poate reflecta in viitor – aceleasi trairi, aceleasi ganduri, aceleasi compotratmente, aceleasi neajunsuri, aceleasi drame pentru ca la baza sunt aceleasi convingeri pe care este nevoie sa le identifici. Convingerile sunt schitele pe baza carora mintea construieste realitatea. O convingere de tipul “doar bogatii sunt fericiti” va fi criticul si sabotorul tau principal care va face ca tiparul de gandire si de actiune sa fie unul “pagubos” care sa demonstreze ca “doar bogatii sunt fericiti” – trebuie sa muncesc din greu ca sa fiu bogata pentru ca doar asa voi fi fericita Numai ca usor, usor constati ca ajungi sa fi prea suferind, obosit, ocupat pentru a mai putea fi fericit, ca i-ai neglijat pe cei mai importanti oameni din viata ta, ti-ai neglijat nevoie esentiale de unde iti produceai energia si, de fapt, te-ai indepartat de fericire.

In locul lui “doar bogatii sunt fericiti” se pot gasi convingeri de tipul “doar cand ma voi marita/insura voi fi fericit/a”, “doar cand voi ajunge la 50 de kilograme, voi fi fericit/a” si lista ramane deschisa. Este un cerc vicios.

Recunosti scenariul si consideri ca in viata ta a sosit momentul sa gasesti solutii pentru probleme si nu probleme pentru fiecare solutie? Inseamna ca a sosit momentul sa ne lucram impreuna.

Te invit la o intalnire online de cunoastere de 20 de minute, gratuita, pe platforma zoom si apoi te hotarasti ce doresti cum sa continui.

Sunt aici nu pentru a-ti da lectii de viata, ci pentru a te insotii in evolutia ta si a-ti facilita conxiunea cu sine, constientizarea convingerilor care te imping sa ramai in rotita si a te ghida in determinarea de a face pasul in afara ei pentru a-ti trai propria viata, dupa propriile valori si convingeri!

Ma poti contacta prin email iulliapasarin@gmail.com sau la numarul de telefon 0728.967.011 pentru a programa aceasta intalnire de cunoastere de 20 de minute. Daca nu raspund, lasa-mi un sms si te contactez in cel mai scurt timp posibil.

Inspiratie si ganduri senine!

Iulia Pasarin

Programari pentru sedinte online

Programari pentru sedinte in cabinet

S-ar putea să-ți placă și...

Articole populare