INTOARCEREA LA ESENTA

Mai sunt cateva zile pana la marcarea continuarii calatoriei in urmatorul ocean al timpului, 2022. A fost o perioada de cernere pentru noi toti. Cernere exterioara si cerenere interioara. Universul ne-a cernut in felul lui. Noi ne-am cernut in felul nostru cu acordul Universului.

Ne-am ales mai atent dupa valori si convingeri de viata, dupa vibratia intentiei si a curateniei  gandurilor si intentiei.  Superficialitatea a cazut si a dezvaluit  adevaratele intentii, adevaratele fete. S-au pus masti de carpa si plastic, dar au cazut adevaratele masti  dezvaluind rani emotionale ale copiilor din noi, rani transformate in nevoia de a fi obedient, de afiliere la grupurile care reprezentau  figura autoritatii in speranta ca vor vindeca ranile emotionale de respingere si umilire ale copilului ce am fost candva.

De fapt, mastile adevarate au cazut, fiecare ne-am vazut, nu a mai fost timp de teatru ieftin, de afiliere la grupuri care nu ne impartasesc  valorile de viata.

Unii dintre noi am ales sa ne delegam puterea personala altora sub iluzia sigurantei si imperiul fricii, din dorinta de apartenenta la un anumit  grup,  altii am ales sa ne recuperam si activam puterea personala si ne-am intors catre noi, ne-am regasit vocea si am reinvatat sa o folosim. Ne-am adunat mai mult cu cei asemeni noua in simtire si gandire.

Unii chiar am mers mai departe, mai departe in interior, si ne-am intors catre esenta si intelepciunea strabunilor nostri. Nu strambati din nas! Mai stiti? Va mai amintiti? Bunicii  nostri carora “le cantau greierii in talpa”, cu palmele aspre care ne mangaiau pe frunte cand ne era rau si care ne descantau cand ne deocheam sau ni se apleca de la mancat prea mult, care ne faceau colarez cu lapte pentru ca orez nu prea gaseai la magazinul din sat si de, voiau resfete odrasla venita de la oras. Sigur, mai tarziu, noua, astora de la oras ne-au aratat neurostiintele ca descantatul are rostul lui, ne-au vorbit, ei, specialistii adevarati – Jose Silva, Gregg Bradon, Bruce Lipton, Joe Dispenta si echipele lor de cercetare –, despre puterea intentiei, a gandului si a cuvantului, despre puterea campului cuantic, despre conexiunile energetice dintre noi. E, lucruri grele, nu stiau bunicii nostri de-astea, dar instictul le spunea ca fac bine ceea ce fac.

Sigur, acum batranii ne incurca, sunt inapoiati, nu sunt cool, sunt “prosti”, miros a batran si a naftalina,  ne este rusine cu ei. Cand bunicile tineau biberonul cu lapte la piept ca sa fie nici prea rece nici prea cald cand ne-o fi foame, erau bune, acum sunt batrane si  si inutile. Cand parintii ne-au crescut copiii si noi am stat fara grija, era bine. Acum spunem ca au trait prea mult….

Toti am avut timp, iar unii am avut si disponibilitate sa ne intoarcem catre noi, sa privim in interior, sa constientizam cu ce am contribuit la ceea ce se intampla, care este zona de umbra pe care am hranit-o. Unii am invatat sa ne cerem iertare pentru nesabuinta, sa ne cerem iertare pentru nerecunostinta, altii am ales drumul goliciunii interioare, golirea de continutul valorilor si taiera radacinilor. Dar ghici ce? Tocmai radacinile ne-au tinut pe malul prapastiei si ne-au impiedicat caderea in gol.

Anul ce va veni pare ca va fi unul in care fiecare se va bucura de ceea ce a semanat. Cine nu a facut curat in interior, macar putin, va trai in gunoi, in ignorare, in negare si obedienta.

Si totusi, mai este timp. Timp pentru iertare, iubire, smereie, trezire. Timp pentru a ne intoarce la esenta. Ce am fi in prezent fara trecut? Si cum am mai intinde bratele catre viitor fara radacini prin care sa ne hranim din intelepciunea alor nostri? Da, ai nostri, aia cu greieri in talpa cu pielea arsa de soare, cocosati de munca pamantului pentru a ne trimite domni la oras. Va amintiti de ei? Le-ati aprins o lumanare de recunostinta si iertare, le-ati trimis un gand de lumina in zilele acestea sau in anul acesta?

Mai avem timp, inca mai avem timp. Timp pentru intoarcerea la esenta, la divinul din noi, la puritatea sufletului  nostru.

Sarbatori senine cu buna-credinta, libertate si iubire in smerenie si recunostinta!

Iulia

psihoterapeut integrativ, practician EFT, practician Points of You

Servicii in cabinet si onlie

S-ar putea să-ți placă și...

Articole populare