Impacarea cu trecutul – un pas important in viata noastra

„Ce-ar fi fost daca nu as fi facut asta?”, „Daca m-as intoarce inapoi, as schimba multe..” sunt ganduri care ne tin in loc si ne aduc suferinta. Nu experientele traite ne fac sa suferim, ci modul in care le percepem si ne raportam la ele, faptul ca ramanem captivi in trecut. Datele istorice, faptele intamplate, familia in care ne-am nascut sunt lucruri pe care nu le putem schimba, dar putem schimba modul in care ne raportam la ele.

A ne accepta trecutul si a face pace cu acesta sunt lucuri pe care este nevoie (nu trebuie!) sa le facem pentru a ne bucura de prezent, de oamenii frumosi din apropierea noastra si pentru a ne gandi la viitor. Avem nevoie sa devenim constienti de noi, de faptul ca deciziile luate la un moment dat au fost cele mai bune la acel moment si in acel context, sa ne iertam „erorile”, sa ne acceptam, sa ne iubim, sa fim sinceri si buni cu noi, sa vedem trecutul ca pe o lectie a vietii din care am invatat despre noi, despre limite si resurse personale, sa consideram ca meritam sa ne bucuram de prezent si sa privim cu speranta spre viitor.

Tu ti-ai oferit timp sa analizezi de ce sunt lucuri care se repata in viata ta? De ce viata iti da aceleasi provocari? Iti dai seama ca iti poti schimba criteriile dupa care alegi?

Cu totii avem lectii pe care le invatam mai greu. Reflecta, autoobserva-te, analizeaza-te cu sinceritate si blandete!

Autocunoasterea si vindecarea sunt segmente din drumul tau dinspre trecut spre ceea ce iti doresti sa devii!

Ganduri senine!

Iulia Pasarin psihoterapeut integrativ , practician al ingrijirii sulfetului prin cuvinte

0728.967.011

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Articole populare